Home

Dakbeveiliging plat dak

Zorg voor goede dakbeveiliging voordat je begint met werken op een plat dak. Met Dakreling® kun je eenvoudig valbeveiliging installeren rond je dakrand. Met dit systeem voorkom je vervelende ongelukken bij werkzaamheden op het dak. Dit geeft niet alleen een vertrouwd gevoel voor jezelf, maar je beschermt ook degene waarmee je samenwerkt. Dat is de norm. Het systeem is eenvoudig en snel in elkaar te zetten, zodat je in een mum van tijd veilig aan de slag kunt.

Download de brochure
dakreling dat is de norm

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.

Dakbeveiliging verplicht?

De Arbowet verplicht dakbeveiliging bij werkzaamheden boven de 2,50 meter op een plat dak. Dit voorkomt dat iemand tijdens het werk naar beneden valt. Naast dat het verplicht is, zorgt dakbeveiliging ook voor een veilig gevoel tijdens het werken. Met het eenvoudige systeem van Dakreling® ben je snel beschermd tegen diverse ongevallen. De dakrand valbeveiliging kun je monteren op platte daken tot een hellingshoek van 10 graden.

Dakbeveiliging plat dak

Er zijn drie typen Dakreling®-systemen, namelijk Type A voor de Nederlandse en Belgische markt, Type B, voor de Zwitserse markt en Type D voor de Duitse markt. Dakreling® is altijd bedoeld voor tijdelijke valbeveiliging. 

De dakbeveiliging voor een plat dak mag worden toegepast in verschillende opstellingen. Daarbij gelden de minimale Dakreling®-lengtes:

  • In een rechte lijn - 9 meter
  • In een hoekvorm - 12 meter
  • In een U-opstelling - 15 meter
  • In een vierhoek - 12 meter

Meer details en tekeningen van de opstellingen en accessoires staan in de montagehandleiding.

Ongelukken voorkomen? Dakbeveiliging!

Of je alleen of samen met anderen werkzaamheden uitvoert op een plat dak: veiligheid staat stipt op nummer 1. Je wilt natuurlijk elk mogelijk ongeval voorkomen. Dankzij het slimme systeem van Dakreling® ga je met een veilig gevoel te werk. De dakrand valbeveiliging voorkomt dat iemand van het dak naar beneden valt. Maar Dakreling® doet meer, naast dat het verplicht is, zorgt de dakrand valbeveiliging van Alprokon Aluminium ook voor een veilig gevoel tijdens het werken. Met het eenvoudige systeem van Dakreling® ben je in een oogwenk beschermd tegen diverse ongevallen. Daarom stellen wij; Dakreling®, dat is de norm. Veiligheid boven alles.

Veilig werken op het dak

Eenvoudige montage

Met het eenvoudige systeem van Dakreling® ben je in korte tijd al beschermd bij werkzaamheden op een plat dak. Per eenheid van 12 meter is de dakbeveiliging door één persoon in minder dan 5 minuten te monteren. Er is niet eens gereedschap voor nodig. De gebruiksvriendelijke dakrand valbeveiliging is na 3 stappen klaar voor gebruik:

  1. Klap de reling-staander uit, hart op hart maximaal 3 meter
  2. Plaats de contragewichten/ballastblokken erop
  3. Monteer de relingliggers en draai handvast met de kunststof knopsluitingen

En het Dakreling®-systeem staat!

Dakreling® is een tijdelijke dakrandbeveiliging, en moet dus neergeklapt worden aan het einde van de werkdag. De volgende dag opzetten is ook een fluitje van een cent.

Dakrandbeveiliging kopen?

Bescherm jezelf en anderen om je heen met de dakbeveiliging van Dakreling®. Het kost weinig tijd om het in elkaar te zetten en daarna ben je beschermd tegen de meest voorkomende ongevallen. Dakreling® is te koop of te huur bij onze dealers. Nog vragen? Neem hier contact met ons op.

Dakreling®, dat is de norm.

Contact

Gecertificeerd

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.