Home

Valbeveiliging voor een plat dak

Veilig werken op het platte dak? Daar zorgt Dakreling®, onze speciale valbeveiliging voor platte  daken, voor! Door gebruik te maken van het gecertificeerde Dakreling®-systeem, waarborg je de veiligheid van jezelf en je collega’s op het dak. Het is van essentieel belang om de beste valbeveiliging op daken toe te passen. Als de verantwoording van het werk bij jou ligt, wil je toch ook dat iedereen weer veilig thuiskomt? Daarom vertellen we je graag meer over Dakreling®, dat is de norm!

Download de brochure
een zeker gevoel

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.

Wanneer valbeveiliging op platte daken?

Hoewel de regelgeving rondom valbeveiliging duidelijk is, horen we hier nog diverse vragen over. Zoals “wanneer moet ik eigenlijk valbeveiliging op platte daken gebruiken?” of “vanaf welke hoogte is valbeveiliging verplicht?”.

Volgens de Arbowet is dakrand valbeveiliging verplicht voor werkzaamheden op een hoogte boven de 2,50 meter. De primaire veiligheidseis vanuit de regelgeving is opgesteld om te voorkomen dat degene die op het dak werkt per ongeluk naar beneden valt. Dakreling® is geschikt voor toepassing op platte daken tot een hellingshoek van 10 graden. Zo zorg je dus voor een vertrouwde, veilige omgeving.

Valbeveiliging plat dak: wetgeving

De wetgeving rondom valbeveiliging op een plat dak is dus bedoeld voor werkzaamheden boven de 2,50 meter. Ook is het volgens de regelgeving van belang om een gecertificeerd valbeveiligingssysteem toe te passen. Bij Dakreling® voldoen we niet alleen aan die norm; wij zijn de norm! Dakreling® is namelijk ABOMA goedgekeurd conform NEN-EN 13374 - klasse A (richtlijn Arbo beleidsregel 3.16) en Labidak 1989 goedgekeurd (richtlijn Arbo beleidsregel 3.16).

Dakreling® valbeveiliging gaat verder

Veiligheid waarborgen gaat voor Dakreling® verder dan het voorkomen van een val. Mocht iemand tegen de dakrandbeveiliging aan stoten of vallen dan absorbeert deze de energie door mee te veren. Dankzij de afgeronde hoeken en beschermende eindkappen op de liggers van ons complete valbeveiligingssysteem beschermen we de medewerker op het dak extra. Daarom zeggen wij: Dakreling®, dat is de norm.

Veilig werken op het dak

Veilig werken op het dak omvat meer dan alleen de dakrand veiligheid. Met Dakreling® accessoires zijn op eenvoudige wijze looproutes, veiligheidszones en dergelijke te markeren. Hiervoor kunnen speciale ballastblokken gebruikt worden met aluminium veiligheidsstaanders en veiligheidsketting.  

Door de staanders met ballastblokken (samen 100 cm hoog) op een onderlinge afstand van ± 3 meter te plaatsen en deze met een rood-witte kunststofketting te verbinden, breng je snel een professionele en veilige markering tot stand. Vanzelfsprekend kun je deze universeel toepasbare blokken ook als ballastblokken van de Dakreling® toepassen. Interesse? Vermeld dan bij je bestelling duidelijk dat je ballastblokken met huls wilt bestellen.

Standaard worden de ballastblokken met huls geleverd op een pallet met daarop 16 ballastblokken met huls, 16 veiligheidsstaanders en voldoende kunststof ketting om ± 45 meter markering te maken.

Valbeveiliging voor platte daken nodig?

Met het Dakreling®-systeem als valbeveiliging voor platte daken kun je ieder werk aan. Zo kun je zelf het basissysteem aanschaffen en tijdelijk bijhuren waar nodig. Dat is pas flexibel werken!

Heb jij valbeveiliging voor een plat dak nodig? Bestel Dakreling® direct bij onze dealers of neem contact op wanneer je meer wilt weten.

Dakreling®, dat is de norm.

Contact

Gecertificeerd

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.