Home

Dakrand valbeveiliging voor een plat dak

Op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig systeem in dakrand valbeveiliging? Dakreling®, dat is de norm! Met dit gecertificeerde veiligheidsproduct bevordert Alprokon Aluminium jouw bouwkundige en persoonlijke veiligheid en die van je medewerkers. Onze dakrand valbeveiliging onderscheidt zich in functioneel design en duurzame techniek, maar ook in gebruiksgemak. Meer weten over veilig werken op het dak? Leer Dakreling® kennen!

Download de brochure
//dakreling.com/wp-content/uploads/2021/06/Hoe-werkt-het2.jpg

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.

Wanneer dakrandbeveiliging?

Iedereen verdient het om altijd veilig en zeker te kunnen werken. Zeker diegene die op grote hoogte werken. Maar wanneer is dakrandbeveiliging verplicht? De Arbowet heeft bepaald dat dakrandbeveiliging verplicht is voor werkzaamheden op een hoogte boven de 2,50 meter, om te voorkomen dat degene die op het dak werkt per ongeluk naar beneden valt. De dakrand valbeveiliging van Dakreling® kun je toepassen op platte daken tot een hellingshoek van 10 graden.

Tijdelijke dakrandbeveiliging

De Dakreling® valbeveiliging wordt ingezet wanneer er inspecties of werkzaamheden op het platte (en licht hellende) dak worden uitgevoerd die van tijdelijke aard zijn. Dit betekent dat de hekwerken van onze tijdelijke dakrandbeveiliging na de werkzaamheden worden neergeklapt op weggehaald. De daken zijn niet permanent toegankelijk. 

Snel gemonteerd

Dankzij het gebruiksvriendelijke systeem van Dakreling® ben je in korte tijd al beschermd bij werkzaamheden op een plat dak. De dakrand valbeveiliging is per eenheid van 12 meter in minder dan 5 minuten gemonteerd, zonder gereedschap. Je klapt de reling-staander uit, hart op hart maximaal 3 meter. Vervolgens plaats je de contragewichten, ook wel ballastblokken genoemd, erop. Monteer vervolgens de relingliggers langs de dakrand. Zodra je de kunststof knopsluitingen hebt aangedraaid is je dakrand valbeveiliging klaar voor gebruik!

Over Dakreling® dakrand valbeveiliging

Dakreling® is een systeem dat uit speciaal ontworpen aluminiumprofielen is gemaakt en slechts 3,7 kg per meter weegt. Aluminium is een onderhoudsarm materiaal, alle bevestigingsmaterialen zijn van RVS en de bout/moerverbindingen zijn universeel M8. Enkele kunststof delen maken het systeem compleet. Alle essentiële delen zijn speciaal ontworpen voor deze toepassing en gemaakt van duurzame en slijtvaste materialen om de veiligheid van mensen te waarborgen. Hoe werkt het

Dakreling® bestaat uit drie basiselementen:

  • Uitklapbare staanders
  • Liggers; 3 meter lang
  • Ballastblokken; 22,5 kg per stuk

En uit overige onderdelen en accessoires voor dakrandbeveiliging:

  • Hoekverbindingsstukken
  • Eindkappen voor de liggers
  • Kantplankhouder (opstand lager dan 150 mm)*

Is de dakopstand lager dan 150 mm? Dan verplicht de Europese norm NEN-EN 13374 – Klasse A dat er een kantplank wordt gemonteerd. Met behulp van de accessoire ‘kantplankhouder’ kun je een standaard steigerplank eenvoudig inklemmen tussen dakvlak en dakrand valbeveiliging.

Dakrandbeveiliging kopen?

Zorg dat je voldoet aan de regels van de Arbowet en ga met een beschermd gevoel het dak op. Ervaar zelf hoe eenvoudig het basissysteem van Dakreling® werkt. Heb je interesse in de dakrand valbeveiliging? Dakreling® is te koop en te huur bij onze dealers. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Dakreling®, dat is de norm.

Contact

Gecertificeerd

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.