Home

Dakveiligheid: veilig werken op het dak

Een veilige werkplek waar je op kunt vertrouwen. Dat verdient iedereen! Ook op het dak wil je dat gevoel van veiligheid bieden. Met Dakreling® voorkom je dat degene die op het dak werkzaamheden of inspecties uitvoert, per ongeluk van het dak naar beneden valt. Daarmee zorg je dat je medewerkers zeker kunnen  werken en veilig kunnen thuiskomen. Dat is de norm! Bovendien voldoe je als bedrijf aan de primaire veiligheidseis vanuit de regelgeving op het gebied van dakveiligheid.

Download de brochure
dakreling dat is de norm

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.

Dakveiligheid dankzij eenvoudige montage

Niet alleen zorgt het Dakreling®-systeem zelf voor optimale dakveiligheid; ook de gebruiker draagt hieraan bij! Door het systeem namelijk zo eenvoudig mogelijk te maken qua opzet en gebruik, zorgen we ervoor dat degene op het dak het op de juiste manier gebruikt. Want hoe gebruiksvriendelijker de dakrand valbeveiliging is, hoe sneller werknemers het correct zullen toepassen.

Altijd veilig werken op het dak

Aan het einde van iedere werkdag moet het systeem worden neergeklapt nadat de hoekstukken en kantplanken zijn verwijderd. Ook bij (te verwachten) slechte weersomstandigheden en/of harde wind boven windkracht 5 op de Schaal van Beaufort moet de dakrand-valbeveiliging worden neergeklapt of afgebroken. Hiermee waarborg je het continue veilig werken op het dak.

Onderhoud voor dakveiligheid

Om dakveiligheid voor je medewerkers te garanderen, staan onderhoud en reparaties natuurlijk hoog op de agenda. Dakreling® is samengesteld uit corrosievaste materialen, daarom is er zo goed als geen onderhoud nodig. Staanders, liggers en scharnieren zijn van aluminium gemaakt. De toegepaste bevestigingsmiddelen zijn van roestvast materiaal en het systeem heeft bussen, lagers, ringen, drukvoetjes en afdekkappen van kunststof. Kortom: een systeem waarop je kunt bouwen.

Reparaties voor dakveiligheid

Ook wanneer er reparaties nodig zijn aan het valbeveiligingssysteem, wil je dakveiligheid bieden aan de dakwerkers. Dakreling® is in de fabriek samengesteld door middel van M8 bout-/moerverbindingen en is dan ook te vergelijken met een meccanodoos-constructie. Hierdoor is het eenvoudig om niet-functionerende onderdelen te vervangen. Een relingklem kun je bijvoorbeeld binnen één minuut vervangen en dit slechts met gebruik van een ring- of steeksleutel geschikt voor M8. En na de reparatie kun je uiteraard direct weer door met veilig werken op het dak. Let er wel op dat het systeem jaarlijks gecontroleerd moet worden.

Periodieke controle voor optimale dakveiligheid

Wij adviseren het Dakreling®-systeem bij elke plaatsing op volledigheid en functionaliteit te controleren. Gebruik hiervoor de checklist die in de montagehandleiding is opgenomen. Zo verzeker je dat een deugdelijk en volledig opgebouwd systeem zorgt voor dakveiligheid van de medewerkers.

Meer weten over veilig werken op het dak?

Dakreling® is beschikbaar in verschillende typen en met diverse onderdelen en accessoires. Ook is het mogelijk om zelf een basissysteem aan te schaffen en daarnaast een deel bij te huren  wanneer dit bijvoorbeeld voor een grotere klus nodig is. Dit maakt je als bedrijf een flexibele partner die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan!

Lees alles over dakveiligheid in de brochure van Dakreling®, bestel Dakreling® direct bij onze dealers (kopen, huren en onderhoud) of neem contact op wanneer je meer wilt weten over veilig werken op het dak.

Dakreling®, dat is de norm.

Contact

Gecertificeerd

Dakreling® is een gecertificeerd veiligheidsproduct van Alprokon Aluminium Development bv.